A Fenntartható Térségért Alapítvány Békéscsabán egy közösségi kertet vezet.

A közösségi kert olyan földterület, amelyet egy közösség gondoz. Itt azon felül, hogy a résztvevők megtermelhetik a saját maguk számára szükséges zöldséget, gyümölcsöt, olyan közösség részesei is lehetnek, ahol a tudás és a tapasztalat megosztásra kerül. A kert termelői tanfolyamoknak, főzőkluboknak, játszóházaknak, szemléletformáló programoknak is helyt fog adni.

Programjaink célja a közösségépítés, közösségfejlesztés, a helyi gazdaság fejlesztése, a fenntartható jövő megalapozása. Programjaink tematikája az egészségmegőrzés, a természet-és környezetvédelem fontossága, a fenntartható fejlődés és a helyi termékek. Az aktuális programjainkról a facebook oldalunkon lehet tájékozódni

A kertben a résztvevők belekóstolhatnak az önellátásra való termelés rejtelmeibe, lehetőség lesz vegyszermentes, jó minőségű élelmiszerek lokális előállítására, de a kertművelés az egészségmegőrzés fontos eleme is lehet a rendszeres testmozgás által. Fontos cél, hogy az alacsonyabb jövedelmű családok vagy munkanélküliek számára biztosítani tudja a kert a jó minőségű élelmiszerhez való hozzájutást aktív közreműködés esetén.

Várjuk azok jelentkezését, akik szívesen művelnének kertet, de a feltételeik jelenleg ehhez nincsenek meg, illetve azokat is, akik tudásukat szívesen megosztanák másokkal, vagy saját elképzeléseik megvalósításához keresik a lehetőséget.

 

A kertben az https://www.expodom.hu/ által felajánlott pavilont használjuk!

https://www.expodom.hu/articles/kerti-sator/