Projekt címe: Bringás Békés

Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-HESZA-2020-02092

 

Projektgazda: Fenntartható Térségért Alapítvány

Projekt összköltsége: 4 990 000 Ft

Elnyert támogatás: 4 990 000 Ft

A Támogatás intenzitása: 100%

A Projekt megvalósításának kezdete: 2021.04.01.

A Projekt fizikai befejezésének napja: 2022.09.30.

 

Projekt összefoglaló:

A projekt általános célja

A projekt általános célja a város népességmegtartó erejének növelése, a helyi identitás, a kohézió, valamint a helyzetelemzésben beazonosított veszélyek elkerülése érdekében, egy innovatív, újszerű közösségi és szabadidős tevékenységsorozat elindítása a városban.

A projekt konkrét célja

A projekt konkrét célja egy 10 alkalmas rendezvénysorozat elindítása által a helyi társadalom minden rétegének és korosztályának megfelelő szabadidős szolgáltatás kialakítása, amely a szabadidő hasznos eltöltésének bemutatásával egyszerre oktat, segíti az együttműködések kiépülését, a hálózatosság és a kapcsolati város kiépítését, a szabadidő hasznos és építő jellegű tulajdonságainak kiépülését.

A FETA az elmúlt években a kerékpározás kultúráját több programmal is fejlesztette, segítette, melyek közül a legeredményesebbnek a komplex, azaz KRESZ, szemléletformáló és sport elemeket is tartalmazó programok bizonyultak.

Ennek megfelelően ezen megszervezett tapasztalatokra építve jelen projektben a komplex kerékpáros programokat kívánunk szervezni Békésen iskolások és sportszervezetekben sportoló fiatalok számára. A programok elemei:

  • KRESZ teszt (közlekedési ismeretek felmérése),
  • KRESZ oktatás (tesztek értékelése, alapvető tudnivalók ismertetése),
  • a projekt keretében beszerzendő mobil KRESZ park segítségével gyakorlati oktatás,
  • ügyességi bringapálya (kerékpározás-technikai fejlesztés),
  • lassúsági verseny (fizikai készségfejelsztés).

Ezen programokat a célcsoporthoz eljuttatva (iskolában sporttelepen) vagy a Dánfoki Üdülőközpontban kívánjuk megvalósítani, a célcsoport igényeihez igazítva.

 

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT