Nemzeti értékeink a Kultúrpajtában

Projekt azonosítója: HF/492/2018

Összköltség: 996 000 Ft

Támogató: Agrárminisztérium

A projekt keretében 2019-ben létrehoztuk a Hungarikum kiállítást és játszóházat, mely kapcsán azt a célt tűztük ki, hogy a Kultúrpajta nevű közösségi terünket bővítsük egy olyan kiállítással, amely a nemzeti értékeket (hungarikumokat, kiemelt nemzeti értékeket, megyei-, települési értéktár elemeit) bemutatja és népszerűsíti. Azon települési és tematikus rendezvényekre, ahova meghívást kapunk, visszük magunkkal és kiállítjuk, illetve a partner települések közösségi tereibe is kölcsönadjuk egy-egy időszakra, ahol kiállításra kerül, ezáltal biztosítva, hogy -akár országosan is- a lehető legtöbb emberhez eljusson. A kiállítás statikus (15 db molinó) és interaktív elemekből áll össze.

Az interaktív kiállítási elemeket Hungarikum Akadémiának hívjuk, ezzel a látogatók minden korosztályát meg tudjuk szólítani és be tudjuk vonni.

A kiállítás és a játszóház fogadtatása felülmúlta a várakozásainkat. A felnőttek sokat tudnak a hungarikumainkról, a gyerekek pedig játékos formában ismerkedhetnek meg velük, ezzel is ápolva, tovább örökítve kultúránkat, hagyományainkat, értékeinket. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a helyszínen, és szinte folyamatosan érkeztek/érkeznek a felkérések a kitelepülésekkel kapcsolatban.