Receptek:
Kókuszgolyó
A kölest meg kell főzni háromszoros vizben, pépesre keverni, édesítésként hozzáadni barnacukrot, mézet, meggybefőtt levét és apróra vágott meggyet, karobport, kókuszreszeléket. jól összekeverni, betenni a hűtőbe szikkadni. H a kihűl, könnyebben formázható. Közepes golyókat kell késziteni belőle, majd megforgatni kókuszreszelékben, és máris lehet enni… Jó étvágyat! 🙂
Mézes – mákos golyócskák
Darált mákot keverjünk össze annyi mézzel, hogy összeálljon és formálható legyen.
Tegyünk a közepébe vagy keverjünk hozzá mazsolaszemeket.
Nagyon finom aszalt szilvával és vörösáfonyával is.Formáljunk belőle kis
golyócskákat, hempergessük egész mákszemekbe.
Mézes-diós(mogyorós) répagolyók
Nyers, kicsit kinyomkodott vagy párolt péppé tört répát keverjünk össze darált dióval vagy mogyoróval,kis citromlével és keverjünk hozzá mézet vagy másédesítőszert.Formáljunk belőle kis golyócskákat,hempergessük darált dióba vagy mogyoróba.Belsejébe mazsolaszemet, aszalt barackdarabkát is rejthetünk.
Friss almakrém
Néhány almát megpucolunk (vagy nem:), kivágjuk a magházát, feldaraboljuk, és merülőmixerrel pépesre, habosra aprítjuk. Kis fahéjat teszünk hozzá és már készen is van!Próbáldki először így magában, mézédes, semmi nem kell bele. Ha mégis úgy éreznéd: 1 banánt, esetleg mazsolát vagy mézet is keverj hozzá. Frissen fogyasztandó, ha későbbre is el akarod tenni, keverj hozzá egy kis citromlevet is, és tedd hûtőbe. Lehet friss gyömbérrel is ízesíteni, így igazán különleges ízt kapunk.
ÁFONYÁS TEASÜTEMÉNY
Hozzávalók:
– 1/2 csésze meleg víz
– 2 ek szárított élesztő
– 1 ek méz
– 1 1/2 cs teljes őrlésû búzaliszt
– 1 1/2 cs zabpehelyliszt
– 1 cs fehér liszt
– 1 1/4 tk só
– 1 cs víz
– 1/2 cs méz
– 1/2 cs olaj
– 1 ek vanília
– 2 cs fagyasztott áfonya
Egy kis tálba tegyük bele az első 3 hozzávalót és futassuk fel az élesztőt 5-7 percig. Egy másik tálba felverjük össze a következő 4 hozzávalót. Azután a vizet, mézet, olajat és vaníliát turmixoljuk 30 mp-ig, és öntsük hozzá a lisztkeverékhez. Ezután öntsük hozzá az élesztőt is. Jól keverjük ki ezt, majd óvatosan tegyük bele az áfonyát is. A tésztának nem szabad folyósnak lenni. Majd 1/3 csészényi adagokat tegyünk bele a kiolajozott muffin sütőbe. 5-7 percig hagyjuk állni, majd 175°C-on 35 percig süssük.
Édes rizskocka
– 30 dkg barnarizs
– 20 dkg sütőtök
– 15 dkg áztatott mazsola
– 4 dl rizstej
– méz
– vaníliarúd
– fahéj
A barnarizst feltesszük főni a rizstejben – belerakunk egy kis darab valódi vaníliarudat is. Mikor a rizs már majdnem elfőtte a levét, vizet öntünk rá, amitaddig adagolunk folyamatosan, míg a rizs meg nem puhul. Ekkor levesszük a tűzről,kivesszük belőle a vaníliarudat, majd hozzákeverjük az apróra vágott sütőtököt, ízlésszerinti mennyiségű mézet, a beáztatott mazsolát és egy kevés fahéjat. Kikenttepsiben, előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.Felkockázva, esetleg valamilyen édes öntettel tálaljuk.
Mandulából túró? Igen!
Tejmentes túró recept mandulából. Nagyon finom, állagra és beédesítve ízre is megegyezik az igazi túróval. Használható bármilyen süteménybe, palacsintába, de fogyasztható gyümölcsökkel is desszertként. Hozzávalók: 1 csésze héjától megfosztott mandula (vagy mandula reszelék), fél-1 citrom leve (ízlés szerint), méz vagy agavé szirup (ízlés szerint), csipet vanília por, 1 nagyobb evőkanál útifű maghéj, víz
Elkészítés:
A mandulát héjától megfosztjuk (úgy, hogy forró vízbe mártjuk, és kinyomjuk belőle a mandulát). Vízbe áztatjuk kb. 1 napra, hogy könnyebben emészthető legyen, majd megszárítjuk és ledaráljuk. (Ha nem szeretnél ezzel vesződni, használhatsz készen vásárolt mandulareszeléket is, ez azonban nem élő). Egy turmix pohárba tesszük, beleöntünk annyi vizet, hogy bőven ellepje, beletesszük a vanília port, citromlét és mézet (vagy agavé szirupot), majd összeturmixoljuk. Ezután beleteszünk kb. 1 evőkanál útifű maghéjat, ez fog neki szilárdabb állagot adni, plusz még egy kis rost anyaggal is gazdagítja.Pár perc után már fogyasztható is, miután az útifű maghéj megszívta magát nedvességgel. Jól édesítsd és citromozd be, így lesz nagyon finom íze.
Az igazi kókuszkocka 🙂
Hozzávalók:
1. A tésztához:
– 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
– 25 dkg durumliszt
– 8 dkg margarin
– 4 dl növényi tej
– 15 dkg porcukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1 csomag sütőpor
– 1 citrom héja reszelve
– bármilyen lekvár
– víz
2. A mázhoz:
– 10 dkg margarin
– 3dl növényi tej
– 15 dkg porcukor
– 10 evőkanál kakaópor vagy karobpor
3. A végére kb 25 dkg kókuszreszelék
Elkészítés :
Először készítsd el a tésztát: keverd össze a liszteket a sütőporral és utána az összes többi hozzávalót. Annyi vizet adj hozzá, hogy kényelmesen keverhető legyen, de azért nem igazán folyékony. Margarinnal kikent és lisztezett tepsiben 25 percig süsd kb 200 fokon. Így egy sokféle sütihez felhasználható vegán piskóta tésztát kapsz.A kihűlt tésztát kockázd fel és kettesével tapaszd össze a kockákat lekvárral.A máz összes hozzávalóját kis lángon főzd együtt, amíg jó sűrű kakaómasszát kapsz. Praktikus akkor elkezdeni főzni, amikor beteszed a sütőbe a tésztát.Vedd le a tűzről a mázat, hagyd picit hűlni, amíg langyos nem lesz, majd egyenként villára felszúrva márotgasd bele a lekvárral összetapasztott kockákat.Miután belemártottad a mázba, rögtön hempergesd meg a kockákat kókuszreszelékben. (A reszeléket előtte elkeverheted egy kis porcukorral, ha édesebben szereted, de előtte kóstold meg anélkül, hogy mennyire lett édes.)
Jó étvágyat hozzá!:)
Narancsos muffin / Orange muffin
A muffinban az a jó, hogy gyors, még egy óvodás is el tudja készíteni(a felügyeletünkkel persze), és nem lehet elrontani. Na meg finom is 🙂
– 15-20 deka teljes kiőrlésű tönkölyliszt
– 15 deka világos nádcukor (Demerara)
– 6 gramm sütőpor (bio foszfátmentes)
– egy bionarancs reszelt héja
– 2 nagyobb bionarancs facsart leve(legyen féldeci)
– 1,5 dl olaj(én repceolajat használtam)
– 2 evőkanál bio ecet
– egy nagy marék mazsola vagy kettő 🙂
– adhatunk hozzá még mézeskalács fűszereket, pl fahéjat, gyömbért, szerecsendiót,
vagy szegfűszeget is.
A sütőt előmelegítjük 175-18o fokra. Két tálra van szükségünk.
Az egyikbe a szárazanyagokat keverjük el: a lisztet a sütőport a cukrot, és a reszelt narancshéjat, mazsolát.
A másikba az olajat, majd a narancsok frissenfacsart levét, az ecetet. Jól elkeverjük, majd beleöntjük a szárazanyagos tálkába. Nem fog csomósodni, mire elkeverjük a két masszát eggyé válik. A muffinformába a kis papír mignonpapírkákat beletesszük, azokba pedig háromnegyedig belecsurgatjuk a folyékony-nyers muffintésztát. Az előmelegített sütőbe rakjuk, és 20perc múlva a készen illatozó sütinket húzhatjuk ki.
(Ez a mennyiség 12 normál méretű muffinra elég)
Keksztekercs gyümölcsből készített változata:
Hozzávalók: 2 db banán, 10 dkg kókuszreszelék /kávédarálón megdarálva/ fél citrom leve, 1 evőkanál kakaó.
A banánt pépesítem , hozzáadom a kókuszreszeléket és a citrom levét.
2/3-ad rész masszához adok 1 evőkanál kakaót. Jól összedolgozom és kókuszreszelékkel meghintett alufóliára rásimítom. Aztán a megmaradt 1/3-ad részt szintén rásimítom, és feltekerem. Hűtőben megvárom amíg megdermed, és felszeletelem.
Almás lepény
Tészta:
– 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
– 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 10 dkg kukoricaliszt
– 1 kk szódabikarbóna
– kevés citromlé
– 1 dl olaj
– méz
Töltelék:
– 1,5 kg alma
– fahéj, őrölt szegfűszeg
– 1 citrom leve
Elkészítés:
A liszteket és a citromlébe öntött szódabikarbónát elkeverjük, majd vízzel és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, míg a tészta már leválik a kezünkről. Az almát durva reszelőn lereszeljük, (ha nagyon leves, kicsit kinyomkodjuk), majd összekeverjük a fűszerekkel és a citromlével. A tészta felét kikent tepsibe simítjuk, ráöntjük a tölteléket, majd a tészta másik felét ráegyengetjük. A tésztát megszurkáljuk, és közepes lángon világosbarnára sütjük (kb. fél óra).
Meggyes -mákos rácsos pite
Hozzávalók (egy nagy gáztepsi méretű pitéhez):
A tésztához:
– 450 gramm finomliszt
– 200 gramm növényi margarin
– 150 gramm porcukor
– 1 csomag sütőpor
– csipet só
– citromlé
– citromhéj
– víz
A töltelékhez:
– kb. 700 gramm magozott meggy
– 100 gramm darált mák
– 100 gramm cukor (a meggy édességétől függően kevesebb is lehet)
– 1 evőkanál búzadara (elhagyható)
Elkészítése:
Keverd össze a liszttel a porcukrot és sütőport, majd morzsold el benne a margarint. Ezután tedd hozzá a citromlevet, a citromhéjat, és annyi vizet, hogy könnyen formázható tésztát kapj. Ha nem használod fel azonnal, tedd a hűtőbe.
Míg hűl a tészta, előkészítheted rávalót: daráld le és keverd össze cukorral és búzadarával a mákot, magozd ki a meggyet.
A tészta nagyjából 2/3-ad részét nyújts vékonyra és fektesd a sütőpapírral kibélelt gáztepsire. Terítsd szét rajt a mákos keveréket, majd a meggyet. Azért kerül alulra a mák (és a búzadara), hogy felvegye a gyümölcs nedvességét, így az nem áztatja el a tésztát. De ha nem kifejezetten lédús gyümölcsöt használsz, akkor a búzadarát el is hagyhatod. A maradék tésztából készíts hosszú csíkokat és rácsozd be vele a süti tetejét.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 25–30 percig süsd. Ha van légkeveréses funkciója a sütődnek, akkor az utolsó 5 percben kapcsolj arra, szépen megpirítja a pite tetejét.
Tipp:
– Másfajta olajos maggal/gyümölccsel is bátran készítheted, a dió-barack, illetve a mák-szilva kombináció biztosan nyerő!
– A tésztát klasszikus (alul-fölül tészta, középen töltelék) pite készítéséhez is felhasználhatod, ilyenkor azonban csak kisebb tepsit lehet vele megtölteni.
Kölesgombóc eperöntettel/ Millet dumplings with strawberry sause
Tökéletes alternatíva túrógombóc helyett, mert az íze ugyanolyan, mégsem tartalmaz állati eredetű zsírokat, tejcukrot, tejfehérjét. mindamellett a köles tökéletes, komplex táplálék, esszenciális aminosavakkal, értékes fehérjékkel, vitaminokkal.
– 150g köles(előző este beáztatni)
– 60-70g tönköly búzadara
– teljes kiőrlésű tönkölymorzsa
– 1-2ek.bio növényi margarin
– fél liter rizstej
– 20 dkg nádcukor
– 1 bio citrom
– 3 eknádporcukor
– tengeri só
– olaj
Az öntethez:
-egy zacskó mirelit szamóca
-2 ek növényi édesítő szirup(agave, juhar, rizs, datolya, stb…)
A rizstejet feltesszük melegedni és hozzátesszük a leszűrt, beáztatott kölest és a nádcukrot. Kevergetve addig főzzük, míg majdnem teljesen puha nem lesz( kicsit több, mint félóra) Beletesszük a búzadarát és a margarint, majd készre főzzük.(ha úgy érzitek nem elég a rizstej, akkor mint a rizottónál lehet még fokozatosan pótolni) Letakarva félretesszük hűlni. Amíg hűl az olajon a morzsát megpirítjuk, 1-2 evőkanál vizet is tehetünk hozzá, de nem szükséges. Amikor kézmeleg a köles, belekeverjük a reszelt citrom héját és a citrom levét is beleöntjük egy csipetnyi sóval. A formálható állagú kölesből(ha híg keverjünk bele búzadarát, és hagyjuk állni még keveset) kerek gombócokat készítünk, amiket a morzsában megforgatunk.
Az öntet: a mirelit szamócát kiolvasztjuk, turmixgépbe helyezzük, hozzáadunk 2 ek. rizsszirupot és fél percig turmixoljuk. Tálaláskor nyakonöntjük bőven a gombócokat.
Tipp: Természetesen szójajoghurttal is tálalhatjuk.
Hideg, nyers, gyömbéres őszibarack pohárkrém
Hozzávalók 4 személyre:
2 banán, 3 őszibarack , fél érett avokádó, gyömbér, fahéj szerecsendió, kardamom.
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és kiöntjük a krémet poharakba. Aki hidegen szereti, tegye 2 órára hűtőbe.
Tökéletes délutáni nassolnivaló. 🙂
Hagymás szejtánrostélyos karamellizált kelbimbóval
A házi szejtánt (búzahúst) csíkokra vágjuk és egy egész napra hűtőben érleljük a páclében.
Páclé:
– agave-, rizs-, vagy juharszirup
– szójaszósz
– dijon mustár
– himalaya só
– vegyes friss őrölt bors
-őrölt kömény
– 3 babérlevél
– bio ketchup
– petrezselyem
– majoránna
– 4 gerezd fokhagyma préselve
– olívaolaj
– 2 nagy fej hagyma vékony karikákra vágva
A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük és beleforgatjuk a búzahúst.Lefedjük, majd hűtőbe tesszük. A kelbimbókat megtisztítjuk és félbevágjuk, alaposan megmossuk. Egy teflonedényben felforrósítjuk az olíva-, vagy kókuszolajat, és megszórjuk egy púpozott evőkanál nádcukorral(Demerara vagy Muscovado). Megvárjuk, míg a cukor karamellizálódik, majd rádobjuk a kelbimbókat. Sózzuk, borsozzuk, és jó alaposan összekeverve, rázogatva pirítjuk. Körülbelül 2 perc után fél dl vízzel felöntjük és készre pároljuk, majd amikor már nincsen víz alatta, újra addig pirítjuk, míg a kelbimbók egyes részei aranybarnára nem sülnek. Salátalevélbe töltjük, majd a kelbimbós serpenyőben a hagymás rostélyost is elkészítjük maximum 10 perc alatt.
Majonézes”-almás szójavirslisaláta
Hozzávalók:
– 2 csomag szójavirsli
– 2 db közepes édes és lédús pirosalma
– egy közepes szár póréhagyma
– fél kg (saláta)burgonya
Tartármártás:
-2 pohár(4dl) Provamel szója joghurt
-fél üveg vagy 1-2 dl házilag készített veganéz
-2 ek mustár
-só
-2 ek rizs-, agavé-, vagy juharszirup, esetleg por(nád)cukor
-2 tk vegamix
-fél citrom leve
-2 tk majoranna
-késhegyni római kömény
A burgonyát alaposan megmossuk, és sós vízben héjastól feltesszük főni. Azalatt a póréhagymát vékony karikákra vágjuk, az almát hámozás nélkül kockákra, a virslit szintén karikákra. Mindezt egy nagy tálba helyezzük. Egy kisebb tálba minden más egyéb hozzávalót összekeverünk, ebből lesz a vegán tartármártás. Ha a burgonya megfőtt, leöntjük a vizet és fedővel együtt kitesszük a hidegre, míg langyos nem lesz. Még langyosan meghámozzuk, és kockákra vágjuk, majd hozzátesszük a virslis-pórés keverékhez, alaposan összekeverjük. Végül pedig leöntjük a vegán tartármártással. Az egészet elkeverjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Megjegyzés: ha kicsit variálni szeretnénk a receptet, akkor adhatunk még hozzá ecetes uborka kockákat, párolt brokkolit.
Jó étvágyat!
Linguine alla carbonara con broccoli – brokkolis linguine tészta carbonara módra
Hozzávalók:
-1 fej brokkoli
-2 nagy fej lilahagyma
-5 gerezd fokhagyma
-1o deka vegán burizer, szalámi, vagy bármilyen füstös ízű húspótló
-3 evőkanál kukoricaliszt, vagy keményítő
-fél liter natúr növényi tej (rizs, zab, szója)
-só, bors, szerecsendió, vegán bio zöldségleveskocka
-fél csomag durum(tojásmentes) linguini tészta
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és 1o percre párolóedénybe tesszük (semmiképp se főzzük), ezalatt a felkockázott hagymát, majd fokhagymát kevés olíván megdinszteljük, a vegán húspótlót kis kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymákhoz.Együtt pirítjuk egy kicsit, majd a félig párolt brokkolit is ráöntjük. hozzáadjuk a fűszereket, és a leveskockát, majd összekeverjük. azalatt a fél liter növényi tejet turmixgépbe rakjuk a 3 evőkanál kukoricakeményítővel, és fél percig turmixoljuk. ha készen van, az egészet ráöntjük a brokkolis keverékre, folyamatosan kevergetve besűrűsödik. Ha túl sűrű, öntsünk még tejet hozzá, ha híg akkor keményítőt, míg az egész krémes állagú nem lesz (pár perc). Hagyjuk összeforrni, majd húzzuk le a tűzről. Kifőzzük a tésztát, al dente-re, majd összekeverjük a szósszal. Jó étvágyat!
(elkészítési idő, kb 4o perc)
Cukkini lecsó:
Hozzávalók:
– cukkini – kb annyi amennyi a paprika és paradicsom összesen
– vöröshagyma ízlés szerint
– paradicsom és zöldpaprika, arányuk kb 1:1
– oliva olaj
– petrezselyemzöld
– fűszerpaprika
– só
– ízlés szerint fűszerek belmorzsolva:
– vagy egy kis majoránna , vagy kakukkfű, és pl. kurkuma és egy kis gyömbér.
Elkészítés módja :
Forró olajra rádobjuk az apróra vágott hagymát, majd pár perc múlva a többi hozzávalót. Tanácsos nem túl sokáig főzni épp csak hogy felforr , és kicsit összeessenek a zöldségek. Ha kész sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint, és pár kavarás után lezárjuk a lángot. Hagyjuk az edényt lefedve 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek. Ízlés szerint oliva olajjal meglocsoljuk. Végül díszítjük az apróra vágott petrezselyem zöldjével. Ízlés szerint (pirított fokhagymával megreszelt) kenyérrel kínáljuk. Adhatunk hozzá főtt barnarizst, kuszkuszt vagy árpával is kínálhatjuk.
Fűszeres zöldborsó krokett/ Spicy green pea croquettes
Hozzávalók 20 darabhoz:
-1 üveges zöldborsó, vagy mirelit(ez esetben sós vízben meg kell főzni)
-2 gerezd fokhagyma
-3 dl növényi tej
-5 szelet sokmagvas, rozskenyér (szárítva, vagy megpirítva, kiszárítva)
-só. bors, római kömény, szerecsendió(kevés frissen reszelt)
-kukoricakeményítő
-kókuszolaj a sütéshez.
A zöldborsót lé nélkül beletesszük az aprítóba, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, a fűszereket, és az előtte felkockázott, és meleg növényi tejbe áztatott, majd kinyomkodott kenyérszeleteket (3 darabot). A géppel jól összedolgozzuk, ha van, a dagasztó funkcióval. 3-4 órára a hűtőbe tesszük az így kapott homogén masszát.
Majd felforrósítunk egy teflonserpenyőben olajat, és a maradék szárazkenyeret kávédarálón durvára őröljük. Kitesszük egy tálba, és 1 dl növényi tejet elkeverünk egy evőkanál kukoricakeményítővel. A masszából vizes kézzel kroketteket formázunk, megforgatjuk a kukoricakeményítős tejben (ez lesz tojás helyett) majd jó alaposan beleforgatjuk a sokmagvas rozskenyér morzsába. Ezek után gyönyörű barnára sütjük, és saláták mellé, vagy feltétként, vagy csak vendégváró falatkákként tálaljuk. Jó étvágyat! :)
Édes savanyú szószban sült rukkolás tofu tekercsek/
A füstölt tofut bepácoljuk vegán wok-, vagy édes-savanyú szószban, leöntjük édes szójaszósszal is. Közben kevés kókuszolajban hirtelen megpirítunk pár újhagymát, fokhagymát. Rádobjuk a tofukockákat és aranybarnára sütjük. Elkészítjük a veganézt ( a majonéz vegán, avokádós változata), megmossuk a rukkola salátát. Egy közepes méretű spenótos tortilla lapot megmelegítünk egy serpenyőben, majd megkenjük a veganézzel. A hozzánk közelebbi részében lerakunk egy csík tofut, majd a következő sorban rukkolát, és tetszőleges zöldséget (paprika, paradicsom stb). Betekerjük szorosan, mint a palacsintát. majd egy éles késsel 1 cm-es tekercsekre vágjuk. Édes – savanyú, vagy édes-chilis szósszal meglocsolva tálaljuk.
Gyors, egészséges, friss vacsora, vagy vendégváró(ez esetben szúrhatunk bele fogpiszkálókat)
Jó étvágyat! 🙂
Barbecue tofu csíkok narancsos lilakáposztával
Egy csomag Alnatura füstölt tofut(DM-ben kapható) csíkokra vágunk és házi barbecue szószba fürdetjük fél óráig, de akár lehet egy éjszakán át is 🙂
Barbecue szósz: Egy kanál agave – vagy juharszirup, bio ketchup, 2 ek borecet, 1 ek mustár, 1 ek szójaszósz, só, bors. Majd ha eleget érlelődtek a tofucsíkok, szósszal együtt, kevés olíva olajon megsütjük, míg a szósz megkaramellizálódik a csíkok oldalain. A lilakáposztát lereszeljük, és lassan, kevés víz gyakori pótlásával, vegán margarinon megpároljuk (kb félóra) közben sózzuk, borsozzuk belereszeljük egy nagy narancs héját, majd belefacsarjuk a levét is.
Ennyi az egész. Karácsonyi vacsora méltó fogása is lehet 🙂 Jó étvágyat!
Gyömbéres sütőtök – krémleves
Egy közepes sütőtököt feldarabolunk, és megsütjük sütőben a szeleteket. Egy lilahagymát olívaolajon üvegesre párolunk, majd ujjnyi friss gyömbért reszelünk bele, kevergetve pirítjuk egy percig, majd héjából kikaparva a hagymás gyömbérre dobjuk a sült, karamellszínű sütőtököket. Felöntjük zöldségleves alaplével és kb 1o percig összeforraljuk. Hozzáadunk kb 1.5 dl zab vagy rizstejszínt, és botmixerrel pürésítjük. Még öt percig összeforraljuk, és kész is. Pirított tökmaggal, vagy tökmagolajjal tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂