Ismertető a Fenntartható Térségért Alapítvány (FETA) által megvalósítandó, hulladékképződést megelőző szemléletformáló programsorozatról

A Fenntartható Térségért Alapítvány (FETA)az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság támogatásával hulladékképződést megelőző szemléletformáló programsorozatot valósít meg 6 településen Békés- és Jász-Nagykun-Szolnok megyében december hónapban.

A Fenntartható Térségért Alapítvány legfontosabb céljai közé tartozik a fenntartható fejlődési folyamatok kialakításának és tanulhatóságának megteremtése, segítése, valamint gyakorlati bemutatásuk a mindennapi élet különböző területein. Küldetésünk fontos pillére, hogy a fenntarthatóság megismertetését minél fiatalabb korban kezdjük el. Tapasztalataink szerint, minél hamarabb gyermekeink életének részévé válik környezetük védelme, a fenntarthatóság kiépítése és megőrzése, illetve rajtuk keresztül is minél több felnőtthöz jut el a gondolataink és céljaink lényege, annál hamarabb kialakul a tudatos gondolkodás.

Ennek megfelelően általános iskolásokat és óvodásokat megcélozva 6 intézményben kerül megvalósításra egy-egy napos program, melynek sorántanóránként 2-2 osztály vesz részt interaktív kiállítson, helyi termék kóstoláson és előadáson, így összességében a 6 településen több mint 1200 gyermeket kívánunk elérni.

A programot befogadó intézményeknek a környezeti nevelés és szemléletformálás további folytatását ösztönzendő átadásra kerülnek ajándékok is: komposztáló ládák, öko kukák, palackprések, témával kapcsolatos kiadványok.

A programsorozat helyszínei és időpontjai:

 • 2015.12.07. hétfő, Békés, Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola
 • 2015.12.08. kedd, Kondoros, Kondorosi Petőfi István Általános és Alapfokú Művészeti iskola, Kollégium
  Facebook esemény
 • 2015.12.09. szerda, Mezőberény, Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium
  Facebook esemény
 • 2015. 12.10. csütörtök, Kunszentmárton, Szent Anna Katolikus Óvoda
  Facebook esemény
 • 2015.12.14. hétfő, Csépa, Tiszakürti körzeti Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézmény
  Facebook esemény
 • 2015.12.15. kedd, Cserkeszőlő, Cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola
  Facebook esemény

További információk a programsorozattal kapcsolatban

 

 

 

 • Az interaktív kiállítással kapcsolatos információk
  - www.szelektalok.hu (
  Minden infomáció egy helyen a szelektív hulladékkezelésről)

Kapcsolat

Telefon
+36 30 654 1686
Székhely
5641 Tarhos, Arany János u. 24.
Levelezési cím
feta.bekes@gmail.com,
5600 Békéscsaba, Aradi u. 10.