Érik a kökény, a galagonya és a csipkebogyó! Még gyűjthető a csalán, a cickafark és a zsúrló is!
A Fenntartható Térségért Alapítvány szervezésében szeptember havi gyógynövénytúrára hívjuk az érdeklődőket!
 
 
kökény
Felkeressük a környezetünkben élő, legjellemzőbb gyógynövényeket és a gazdag lelőhelyekről saját részre gyűjtünk is, ezért 1-1 edények, tasakot érdemes hozni. Főleg a vadon termő gyógynövényeket keressük fel, de bemutatásra kerül néhány termeszthető növényfajta is.
A kerékpártúra szeptember 24-én, délután 15.00 órakor, Békéscsabáról, az Élővíz-csatorna mellől, a Lencsési úti zsiliptől indul, a megtett távolság összesen kb. 10-12 km. Hazaérkezés: 18 óra körül.
A túrát Soczó Krisztina fitoterapeuta vezeti.
Kérjük, mindenki jó állapotban lévő, műszakilag ellenőrzött kerékpárral érkezzen! Frissítőt, szendvicset, széldzsekit, láthatósági mellényt mindenki hozzon magával. A túrát eső esetén elnapoljuk.
A túra részvételi díja: 1000 Ft/fő, a túrát 7 főtől indítjuk és max. 15 fő jelentkezését fogadjuk el, de ha valaki lemaradna, ne szomorkodjon, mert minden nyári és őszi hónapban szervezünk hasonló kerékpártúrát.
További információk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen kérhetőek.
Hasonló túráinkat keresse weboldalunkon és facebook oldalunkon!
 
Jelentkezés az alábbi linkre kattintva a jelentkezési lap kitöltésével lehetséges.
A jelentkezési lap a https://www.facebook.com/fetabringa oldalon is elérhető!

Kapcsolat

Telefon
+36 30 654 1686
Székhely
5641 Tarhos, Arany János u. 24.
Levelezési cím
feta.bekes@gmail.com,
5600 Békéscsaba, Aradi u. 10.